fbpx

FAQ / Συχνές Ερωτήσεις

Για να σας δώσουμε προσφορά πρέπει να ξέρουμε το υλικό, την διάσταση , την ποσότητα και τα χρώματα εκτύπωσης ( 1χρωμο , 2χρωμο κ.λ.π. ) καθώς και την χρήση για την οποία προορίζεται. Αφού επικυρωθεί η προσφορά θα πρέπει να γίνει κατάθεση προκαταβολής για να ξεκινήσει η εκτύπωση.

Η καλή οργάνωση του εργαστηρίου μας επιτρέπει να επιτυγχάνουμε πολύ γρήγορους χρόνους παράδοσης. Σε γενικές γραμμές οι συνήθεις εργασίες μας απαιτούν 4-5 εργάσιμες για να ολοκληρωθούν αλλά άν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος μπορούμε να επιταχύνουμε την παράδοση.

Το εργαστήριό μας βρίσκεται στην οδό Γιατράκου 22 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 35 στον 3ο όροφο κοντά στον σταθμό Μεταξουργείο του μετρό. Λειτουργούμε καθημερινά απο 9:30 – 17:30.

Μπορούμε να τυπώσουμε σε διαστάσεις έως 50x70cm με πάχος έως 20mm και βάρος έως 10kg.

Για να σας απαντήσουμε με ακρίβεια θα πρέπει να δούμε την μακέτα σας. Στη μεταξοτυπία υπάρχει ελάχιστη χρέωση στησίματος της δουλειάς και όχι ελάχιστη ποσότητα. Σίγουρα δεν μπορείτε να πάρετε ένα τεμάχιο αλλά σε γενικές γραμμές όσο ανεβαίνει η ποσότητα πέφτει κάθετα το κόστος ανά τεμάχιο.

Υπάρχουν τόσο πολλές παράμετροι που διαμορφώνουν το κόστος ενός προϊόντος που καθιστά πρακτικά αδύνατον την δυνατότητα σταθερού τιμοκατάλογου μεταξοτυπίας. Η πληθώρα των πρώτων υλών και τα διαφορετικά είδη μελανιών δημιουργούν συνδυασμούς που δεν μπορούν να περιγραφούν σε ένα τιμοκατάλογο σε αντίθεση με άλλες μορφές εκτύπωσης ( π.χ. Offset ) όπου υπάρχει μόνο το κόστος του χαρτιού , το ανάλογο μελάνι και η εργατώρα.

Στις περισσότερες εργασίες το κόστος παραγωγής ενός τελικού δείγματος δεν καλύπτεται οικονομικά απο το συνολικό κόστος της δουλειάς. Εμείς όμως έχουμε σαν αρχή στις μεγάλες παραγωγές να παραδίδουμε τελικό δείγμα πρός έγκριση χωρίς επιβάρυνση για τον πελάτη.

Η μεταξοτυπία είναι η μόνη μέθοδος που μπορεί να αποδόσει ατόφια χρώματα ( spot ) και υπερκαλύπτει με ευκολία όλη την κλίμακα PANTONE αλλά και ενδιάμεσους κωδικούς που μπορεί να χρειαστούν. Το οπτικό αποτέλεσμα που πετυχαίνεται είναι μοναδικό στην λαμπρότητα του χρώματος αλλά και σε αντοχή.

Δεν υπάρχει περιορισμός χρωμάτων. Σε γενικές γραμμές οι περισσότερες εργασίες ολοκληρώνονται με 3-4 χρώματα αλλά υπάρχουν και ειδικές δουλειές που μπορεί να απαιτούν μέχρι και 10-12 πλακάτα χρώματα για να αποδόσουν σωστά το δημιουργικό ή απλά για να δημιουργήσουν περίεργα χρωματικά εφέ. Και μην ξεχνάτε ότι στη μεταξοτυπία πέρα απο τα απλά χρώματα υπάρχουν τα μεταλλικά ( χρυσό , ασημί ) υπάρχουν τα βερνίκια ( διαφανή και μάτ ) κ.λ.π.

Μια ματιά στα δείγματα εργασιών μας θα σας καλύψει απόλυτα. Μπορούμε να έχουμε CMYK εκτύπωση σε πλαστικά , σε χαρτιά – χαρτόνια , σε αλουμίνια , σε Plexiglass , σε αυτοκόλλητα διπλής όψης κ.λ.π. Το τελικό αποτέλεσμα έχει την χρωματική πιστότητα που ζητάτε αλλά και την αντοχή της μεταξοτυπικής εκτύπωσης.

Είναι καθαρά θέμα πρακτικό και όχι προτίμησης. Αν για παράδειγμα χρειάζεστε 100.000 χάρτινα αυτοκόλλητα τότε η οικονομικότερη εκδοχή είναι η offset εκτύπωση. Αν επίσης ενδιαφέρεστε για ένα αυτοκόλλητο 1×3 m , ή 5 αυτοκόλλητα 50×70 με διαφορετικές εικόνες τότε τη λύση θα την βρείτε στην ψηφιακή εκτύπωση. Αν όμως το ζητούμενο είναι μια ποιοτική ανεξίτηλη εκτύπωση με αντοχή στην καταπόνηση και στις εξωτερικές συνθήκες, ή εαν το υλικό σας είναι διάφανο / ημιδιάφανο τότε η μεταξοτυπία είναι η καλύτερη λύση.

Οπως αναφέρουμε σε άλλο σημείο της ιστοσελίδας ασχολούμαστε αποκλειστικά με την εκτύπωση επίπεδων πλαστικών και μεταλλικών επιφανειών και δεν έχουμε σχέση με την εκτύπωση σε ύφασμα και τα υποπροϊόντα του. Πιστεύουμε ότι η εξειδίκευση στο συγκεκριμένο κομμάτι μεταξοτυπίας είναι αυτό που κάνει τη διαφορά του εργαστηρίου μας απο τον ανταγωνισμό. Απο την μέχρι τώρα εμπειρία μας δεν έχουμε γνωρίσει εργαστήριο τουλάχιστον του δικού μας μεγέθους που να συνδυάζει ύφασμα και πλαστικά με στοιχειώδη αποδεκτά αποτελέσματα.

Κατασκευάζουμε πλαστικές κάρτες πολλών ειδών και μεγεθών με την προϋπόθεση ότι η ποσότητα θα είναι τουλάχιστον 1000 τεμάχια , το εικαστικό θα είναι ίδιο σε όλες και το μόνο που θα αλλάζει ίσως να είναι μερικά διαφορετικά ονόματα και τηλέφωνα όταν πρόκειται για εταιρικές κάρτες. Τα μεταβλητά δεδομένα όπως είναι τα barcodes και η αρίθμηση δεν είναι δυνατά σε αναλογικές μεθόδους εκτύπωσης όπως η μεταξοτυπία.

Σίγουρα όχι λόγω μεγέθους και ποσότητας για τούς λόγους που αναφέρονται παραπάνω. Μπορείτε όμως να τυπώσετε 50 τεμάχια Plexiglass για stand , για πινακίδες σήμανσης , για panel μηχανημάτων ή για φωτεινές επιγραφές και σε μέγεθος εκτύπωσης έως 50×70 cm.

Τα αρχεία εικόνων που βρίσκουμε στο δίκτυο είναι πολύ χαμηλής ανάλυσης και μεγέθους για λόγους γρήγορης απεικόνισης στις ιστοσελίδες και συνήθως είναι σε ανάλυση 72×72 lpi και μεγέθους έως 100 K όταν το μίνιμουμ για ποιοτική αναπαραγωγή θα ήταν 300×300 lpi και μέγεθος τουλάχιστον 2-3 Mb. Εκτός όμως απο το γεγονός ότι είναι ακατάλληλα για εκτύπωση υπόκεινται και σε νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας και δεν συμφωνούμε με τη χρήση τους.

Φυσικά , αρκεί να μας περιγράψετε ή ακόμη καλύτερα να μας στείλετε e-mail ή Fax με την ιδέα σας και σε 1-2 μέρες θα έχετε μερικές προτάσεις μας για να διαλέξετε καθώς και τα ανάλογα κοστολόγια. Εννοείται ότι προχωράμε σε σχεδίαση μακέτας μόνο σε συμφωνημένες παραγγελίες.

Σας δίνουμε προσφορά για την εργασία σας και απο τη στιγμή που λαμβάνουμε την παραγγελία , σάς ενημερώνουμε για τον χρόνο παράδοσης. Η εργασία θα σας σταλεί με πρακτορείο επιλογής σας  ή courier της επιλογής σας (δική σας χρέωση) αφού προηγηθεί εξόφληση του τιμολογίου με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό μας.

Αυτό που βλέπετε στην οθόνη σας δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα δείτε σε κάποια άλλη ή στις δικές μας οθόνες. Ο μόνος αποδεκτός τρόπος είναι να δείτε απο κοντά στα δικά μας επαγγελματικά και χρωματικά διορθωμένα monitor το αρχείο σας και να σας δείξουμε το πλησιέστερο στις χρωματικές σκάλες τετραχρωμίας ( Cmyk ) , Pantone και Ral που χειριζόμαστε. Το εκτυπωμένο χρώμα είναι ο καλύτερος κώδικας χρωματικής επικοινωνίας όταν χρειάζεται πιστή αναπαραγωγή.

Τα γραμμικά αρχεία , δηλαδή απο προγράμματα σχεδιαστικά και όχι επεξεργασίας εικόνας είναι ιδανικά για πλακάτα σχέδια με μεγάλη επιφάνεια χρώματος και καλύπτουν μεγάλο φάσμα εφαρμογών μεταξοτυπίας. Τα αρχεία εικόνας είναι απαραίτητα για αναπαραγωγή τετραχρωμίας και μπορούν να αποδόσουν τονικές διαβαθμίσεις και φωτογραφίες. Για σωστή αναπαραγωγή πρέπει να είναι σε ανάλυση 300×300 dpi και σε μορφή CMYK και όχι RGB.

Οι βασικοί παράγοντες που διαμορφώνουν την τιμή μονάδος είναι η ποσότητα , ο αριθμός των χρωμάτων , το κόστος του υλικού πρός εκτύπωση και πιθανές μετεκτυπωτικές εργασίες ( κόψιμο σε ιδιαίτερο σχήμα κ.λ.π. )