fbpx

Table of Contents

Εισαγωγή


Βασικές Πληροφορίες και Έννοιες


λευκά αυτοκόλλητα διαφόρων ειδών luv'n'rolll luv n roll bad tooth subcultural bar minos apparel ρούχα μπαρ τατουάζ clothing brand με εκτύπωση μεταξοτυπίας print-it
Αυτοκόλλητα Μεταξοτυπίας (δείτε περισσότερα εδώ)

«Τι είναι η Μεταξοτυπία?»

«Τι είναι η Ψηφιακή Εκτύπωση?»

Η Ψηφιακή Εκτύπωση είναι ουσιαστικά η μέθοδος εκτύπωσης με την χρήση ψηφιακών μηχανημάτων, παρόμοια με έναν εκτυπωτή γραφείου αλλά προφανώς πολύ πιο ανεπτυγμέν. Εκτυπώνει κατευθείαν αρχεία εικόνας και είναι πλήρως αυτοματοποιημένη εφόσον το μηχάνημα κάνει όλη την δουλειά. Σε αντίθεση με την Μεταξοτυπία, όπου το κόστος ελαττώνεται όσο πιο μεγάλη είναι η παραγωγή, οι Ψηφιακές Εκτυπώσεις γίνονται με σταθερό κοστολόγιο ανα μέτρο ανεξάρτητα από το μέγεθος της παραγωγής ή το δημιουργικό. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι η δυνατότητα πολύ μικρών παραγωγών με ευκολία καθώς και η μεγαλύτερη ευκρίνεια σε εκτυπώσεις φωτογραφικού υλικού/σύνθετων χρωματικά εικόνων.

Διαφορές και Πλεονεκτήματα / Μειονεκτήματα

Διαφορά στην Τιμή


Η Μεταξοτυπία ώς μέθοδος εκτύπωσης απαιτεί ένα αρχικό κόστος που καθιστά τις πολύ μικρές παραγωγές (1-100 τεμάχια π.χ.) ακριβές. Σε κάθε περίπτωση όμως που η παραγωγή ξεπερνάει αυτό το όριο η Μεταξοτυπία προσφέρει τις πιο ανταγωνιστικές τιμές και η τιμή πέφτει όσο η παραγωγή ανεβαίνει. Σε τέτοιες παραγωγές η Μεταξοτυπία είναι πάντα πιο φτηνή από την Ψηφιακή Εκτύπωση. Μια ακόμη διαφορά είναι το γεγονός ότι στην Μεταξοτυπία η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό χρωμάτων που έχει το δημιουργικό σας (θα μιλήσουμε περισσότερο για αυτό παρακάτω).

Η Ψηφιακή Εκτύπωση είναι ιδανική για πολύ μικρές / μικρές παραγωγές και προσφέρει την δυνατότητα αγοράς ακόμα και ενός τεμαχίου σε λογική τιμή. Το μειονέκτημά της είναι ότι είτε παραγγείλει κάποιος 10 είτε 10.000 αυτοκόλλητα (παράδειγμα) η τιμή ανά τεμάχιο θα είναι ακριβώς η ίδια, κάτι που την καθιστά ακατάλληλη για τις περισσότερες μεσαίες / μεγάλες παραγωγές.

μεταξοτυπία εκτυπώσεις μεταξοτυπίας ψηφιακές εκτυπώσεις ποια η διαφορά κόστος ανα τεμάχιο τιμή print it printit print-it metaxotupia ektuposeis αυτοκόλλητα ετικέτες επαγγελματικές κάρτες printing screenprinting digital print
Σύγκριση Τιμής Μεταξοτυπίας / Ψηφιακών Εκτυπώσεων

Διαφορά στο Χρώμα


Η Ψηφιακή Εκτύπωση όπως αναφέραμε είναι ιδανική για την αναπαραγωγή εικόνων/φωτογραφικού υλικού. Η χρωματική της πιστότητα δεν είναι στα χέρια του παραγωγού και εξαρτάται 100% από το μηχάνημα που κατά κύρια βάση προσφέρει αρκετά καλή απόδοση του χρώματος αλλά δεν συγκρίνεται με την Μεταξοτυπία ούτε στην ακρίβεια αλλά ούτε και στην ζωντάνια του. Επίσης οι περισσότερες μηχανές Ψηφιακής Εκτύπωσης παράγουν εμφανείς κουκίδες / όψη «πούδρας» λόγω του ότι λειτουργούν ακριβώς όπως οι εκτυπωτές γραφείου.

Σύγκριση εκτύπωσης κατά προσέγγιση (δείτε τα προϊόντα που τυπώνουμε)

Διαφορά στην Ποιότητα


Η Μεταξοτυπία είναι η πλέον κατάλληλη μέθοδος εκτύπωσης για ανεξίτηλα, υπερ-ανθεκτικά αποτελέσματα. Το εργαστήριό μας εγγυάται από 5 έως 10 χρόνια αντοχής ακόμη και σε εξωτερικές συνθήκες ή υψηλές θερμοκρασίες! Οι εκτυπώσεις Μεταξοτυπίας είναι ξεκάθαρα πιο ποιοτικές και κατάλληλες για επαγγελματικές / απαιτητικές χρήσεις από τις Ψηφιακές Εκτυπώσεις και μας δίνει την δυνατότητα να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα του προϊόντος ακόμη περισσότερο σε εφαρμογές που απαιτούν άκρως ισχυρά χρώματα ή πιστοποιητικά για αντοχή σε ακτινοβολίες και κακομεταχείριση.

Η Ψηφιακή Εκτύπωση παρόλο που έχει βελτιωθεί δραματικά όσον αφορά την αντοχή και την ανθεκτικότητά της, δεν μπορεί να συγκριθεί με την Μεταξοτυπία σε αυτό τον τομέα. Είναι κυρίως κατάλληλη για προϊόντα περιορισμένης χρονικής διάρκειας (εποχιακά, προσφορές, events) που δεν απαιτούν πολυετή εγγύηση. Το αποτέλεσμα της Ψηφιακής Εκτύπωσης είναι επίσης πιο πιθανό να «σπάσει» εάν το υλικό λυγίσει και να ξεθωριάσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ακόμα και με περιορισμένη έκθεση στον ήλιο.

Σύγκριση αντοχής κατά προσέγγιση (δείτε τα προϊόντα που τυπώνουμε)

Διαφορά στα Εκτυπώσιμα Προϊόντα


Η Ψηφιακή Εκτύπωση παρέχει μεγάλη γκάμα υλικών σε ρολά κυρίως και έχει ορισμένες εφαρμογές στις οποίες ειδικεύεται και κατέχει το μονοπώλιο. Αυτές συμπεριλαμβάνουν τα textiles, μουσαμάδες, poster, αφίσες, κ.α. Έχει επίσης προχωρήσει πολύ στο κομμάτι των περιβαλλοντικά κατάλληλων εκτυπώσεων και πολλά μηχανήματα (ιδιαίτερα latex) έχουν πιστοποιήσεις καταλληλόλητας για συσκευασίας τροφίμων, παιχνιδιών, κλπ.

Επίλογος


Κλείνοντας, είδαμε μερικές από τις διαφορές των δύο μεθόδων εκτύπωσης καθώς και των πλεονεκτημάτων που παρέχει στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις η Μεταξοτυπία. Σε αυτό το σημείο πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ορισμένες παραγωγές είναι αδύνατον να γίνουν και με τις δύο μεθόδους, άρα και δεν υπάρχει επιλογή ή μέτρο σύγκρισης και για αυτό δεν περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο.

Facebook
Twitter
Email